Greypix Schnauzers®
Kent Olsen / Baard H. Snevoll
Kongsvingervegen 2295
N 2160 VORMSUND NO
Phone: +47 63 90 20 49
greypix(a)gmail.com
Valper...

Hannhund eller tispe...

Det å ha en hund i hus kan i mange tilfeller være en utfordring. Valget av hva slags type hund man skal velge er en ting og deretter hvorvidt man skal ha en hannhund eller tispe.

Dvergschnauzeren er en hendig rasen på alle måter og forskjell mellom kjønnene er ikke store.
Vi vil her skrive litt om de erfaringer vi har med våre hunder og rasen dvergschnauzer.

Hannhunder...
De er i utgangspunktet litt større og mer robuste en tisper. Som unghunder kan man ha litt mer "jobb" i den forstand at man må ha klare retningslinjer og de "tester" gjerne eiere i lederskap.
En voksen dvergschnauzer er oftest rolig inne og veldig aktiv ute. De tror gjerne at de er større enn de er og dermed kan en hannhund som ikke er sosialsert gjerne utfordre andre hannhunder.
Det finnes mange myter rundt hannhunder og markering og stress ute. Dette er ikke riktig. Det er ikke ofte vi har opplevd at våre hunder har vist disse tendensene.

Ønsker man en sporty kamerat som skal være med og som holder godt i skog og mark og som vil sjelden eller aldri forlater eierens side er det hannhunder vi kan anbefale. Hengivenheten er stor.

Tisper...
Er normalt litt mindre enn hannhunder men ligger ikke etter når det gjelder robusthet. Man opplever ofte at tispene er enklere som som unghunder. Men også disse kan utfordre. Vi opplever yngre tisper som gjerne litt mer forsiktige og har gjerne en tendens å "skrike" i tilfelle...
Tisper er til daglig rolige inne som ute og man opplever de som mer kosete og går mer i eierens bein i håp om kos og oppmerksomhet.
Største utfordringen med tisper er løpetiden - Vår erfaring med dvergschnauzer er at de ofte er håpløse i de fleste situasjoner ute og det eneste som gjelder her er båndtvang. Når løpetiden ( 3 uker 2 ganger i året ) står på er ikke bare at andre hunder henger rundt deg men også det faktum at de gjerne tar en tur på egenhånd om mulig

Tispene er ett utmerket valg for de som ønsker en rolig og sindig hund ute som inne - men de skal ikke være ett alternativ for mindre mosjon. Det er ofte vanskelig å velge og vi vil gjerne bistå valpekjøpere med dette. Uansett hvorvidt man velger hannhund eller tispe vil vi påstå at rasen er en type hund som i de fleste eieres øyne er vakker og sosial med en herlig utstråling.

Mer...

Om oppdrettet vårt...
Mer...

Oversikt over kull i vente..

Mer...

Hunder oppdrettet av oss...
Mer...